Közepes méretű pékségünk van. A kemence konvejor-láncának kenése folyamatos problémát jelent. A kapható élelmiszer engedélyes kenőanyagok rendre nem bírják a hőmérsékletet és kicsöpögnek. Egyrészt elszennyezik a kemence környékét, másrészt nem hatékonyak.
Amire önnek szüksége van, az egy nagy hőterhelést kibíró, fehér élelmiszeripari kenőanyag, lehetőleg szilárd adalékkal, ami alkalmas fém-fém, fém-elasztomer illetve elasztomer-elasztomer kenésére.
Javaslom a gleitmo 593-at ami egy teflonos, NLGI 2-es keménységű, fehér élelmiszeripari kenőzsír. 250C fokig folyamatos terhelés mellett, illetve rövid ideig a 280C fokot is bír.
Amennyiben nem szükséges az élelmiszeripari engedély akkor megfelel a gleitmo 594, kenőzsír vagy a STABYLAN 7000 –lánckenő, ami 270C fokig hőálló.
Javaslom a gleitmo 593-at ami egy teflonos, NLGI 2-es keménységű, fehér élelmiszeripari kenőzsír. 250C fokig folyamatos terhelés mellett, illetve rövid ideig a 280C fokot is bír.
Amennyiben nem szükséges az élelmiszeripari engedély akkor megfelel a gleitmo 594, kenőzsír vagy a STABYLAN 7000 –lánckenő, ami 270C fokig hőálló.